Rólam és a blogról

Kedves Olvasó!

Szeretettel üdvözöllek internetes játszóteremen, a SzemBetűNőn!

Mindenekelőtt szeretnélek megnyugtatni, nem foglak hosszas bemutatkozással untatni. A SzemBetűNő projektet 2014-ben álmodtam és valósítottam meg. A blog és a hozzá tartozó Facebook-oldal 2014. december 16-án indult útjára.  Az akkori terveimről, ötleteimről a legelső bejegyzésben olvashatsz, ha ide kattintasz. Az előző felület 2020-ig – néhány rövidebb szünettel – folyamatosan működött, ezt követően hosszabb csend következett, egészen 2023. június 6-ig, mikor hosszas előkészületek és tépelődések után hivatalosan is újrakezdtem a blogolást, immár ezen az új (és saját) honlapon. A beköszönő bejegyzést ide kattintva olvashatod. Egy rövid bemutatkozással természetesen azért tartozom.

Maisch Patrícia vagyok, a SzemBetűNő blog írója, az én gondolataimmal találkozhatsz ezen az oldalon. Kétlaki életem két centruma 2005 ősze óta Bikal és Pécs. 2013-ban szereztem magyar alapszakos bölcsész, 2016-ban pedig magyartanár-történelemtanár mesterszakos tanári és bölcsész diplomát a Pécsi Tudományegyetemen. Ugyancsak itt folytattam 2016 őszétől doktori tanulmányaimat az „Oktatás és Társadalom” Neveléstudományi Doktori Iskolában, ahol 2021 júniusában védtem meg „A nők olvasóvá nevelése a reformkori Magyarországon” című doktori értekezésemet. 2017 óta tartok kurzusokat az egyetemen pedagógia és tanárszakos hallgatóknak, 2019-től tanársegédként, 2023-tól egyetemi adjunktusként végzem e munkámat. Szeretem sokféle téren kipróbálni magam mind az egyetemi berkeken belül, mind szabadidőmben, a kutatás mellett kézműveskedem, olvasok és persze tanulok.

A kalandozások az olvasói szokásaimra is nagyon jellemzőek, szeretek mindenféle műfajt megismerni. Ennek lenyomataival egészen biztosan találkozhatsz majd a blogon. Bízom benne, hogy örömöd leled a blogon vagy épp a Facebook-oldalamon, és hamarosan visszalátogatsz hozzám.

Köszönettel és szeretettel,

Patrícia